Reseller News: Chmura – obawy i korzyści

Świat stopniowo przenosi się do chmury. Potwierdza to raport „The State of Cloud Adoption 2016″ przygotowany dla firmy Intel Security na podstawie rozmów ze 1200 szefami IT największych firm z całego świata. W perspektywie 16 miesięcy aż 80% budżetów działów informatycznych zostanie przeznaczonych na rozwiązania chmurowe. W artykule Reseller News nie zabrakło wypowiedzi naszego eksperta Bartosza Misiaszka, Product Managera e24cloud.com z Beyond.pl.

Na migracji firm do chmury skorzystają nie tylko sami przedsiębiorcy, ale także resellerzy. To też dobry moment, żeby zorientować się w zakresie oferty dostępnej na rynku oraz podjęciu decyzji kogo wybrać.

Dzięki konkurencyjności cenowej, jak również technologicznej z rozwiązaniami cloud computing można dotrzeć do szerokiego grona odbiorców i działać na zasadzie „kuli śniegowej”, gdzie zadowolony klient będzie polecał naszą usługę dalej. Przy wyborze dostawcy Reseller powinien zwrócić uwagę jak wygląda zaplecze technologiczne. Bardzo ważne jest czy dostawca korzysta ze swojej infrastruktury IT oraz w jakim miejscu przechowywane są serwery: własne nowoczesne Data Center, czy malutka serwerownia  wynajmowana od pośrednika – mówi Bartosz Misiaszek z Beyond.pl

Cały tekst dostępny jest w najnowszym numerze Reselller News.